If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Много беееее. Микробусите с които работим - 2.3 мултиджет дето тежат по 2.5 тона и имат незнам си кво въздушно съпротивление ми дават среден разход от около 10/100 при разумно шофиране.
AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Много беееее. Микробусите с които работим - 2.3 мултиджет дето тежат по 2.5 тона и имат незнам си кво въздушно съпротивление ми дават среден разход от около 10/100 при разумно шофиране.
Микробусите имат максимална маса 3,5 тона и полезен товар 1500кг не вярвам че тежат повече от 2 тона - а 159 си е 1700кг - така че незнам кво се чудиш Бусовете са направени да са мъртви и да харчат малко
Микробусите имат максимална маса 3,5 тона и полезен товар 1500кг не вярвам че тежат повече от 2 тона - а 159 си е 1700кг - така че незнам кво се чудиш Бусовете са направени да са мъртви и да харчат малко
Абе хич не са мъртви, а собственото тегло е 2400 кг.
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Ама и хич не пътуват на малки дистанции бусчетата и не ги оставят да изстиват То в това време студено и с кратки дистанции и после висене по задръстванията си е направо супер тоя разход дето го обажда Мурджев.
То и на мен GTV-то ми даде разход 16,6 градско каране в София в Неделя с газ където мога, пък като взех да ходя на работа и 8 км за един час да минавам сутрин и вечер - даде 24,3 литра.
Васе, в момента карам микробус от нас до офиса всеки ден. Температурите когато се движа са винаги не по високи от -5. Минавам по 5 км сутрин и 5 км вечер, без задръствания.Разхода ми след 100 км беше точно 9.5 литра дизелово гориво заредено от шел.
Иначе излезе ли тоя автомобил на магистрала - отиваме на 12/100.
Явно разликата идва от градовете в които живеем.
sigpic
Последно зануляване на trip-a ,беше след като взех колата от сервиза оставена за стандартното обслужване на 60х.км -от тогава 2650км среден разход 7.9 /100км където пробега е 80% извънградско.
Мога да кажа че след обслужването разхода ми падна с 0.6/100км и то през зимния период от което съм повече от доволен като разход,като имаме предвит тегло/мощтност на автомобила.!
Мотора ми е 1.9 16V JTDm 150hp-маслото с което е карам в момента е GASTROL EDGE 5W40 TURBO DIESEL ,което го дават за икономия на гориво, но едва ли от него е паднал разхода ми.
Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Има ли някой който кара относително спокойно да си сподели разхода.
Направо не е истина на тези цифри, които ги цитирате. Особено за 2.4-ката. Много нереално. Аз ако моя аналогичен дизел на тази 159-ка/2.4 ми даде 12/100 разход направо ще я засиля някъде
Comment